Archief BU: juni 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Multicultureel


Inhoud

Twee van de bijna zeventien miljoen Nederlanders heeft een niet-westerse achtergrond. Hoe bedienen wij hen op uitvaartgebied? Moslims willen een exclusieve moslim-begraafplaats. Voor Hindoestanen, creolen en veel andere culturen zijn grotere ruimtes en meer tijd de belangrijkste wensen. En inlevende uitvaartverzorgers. Uiteraard.

Meebewegen
Kennis van andere culturen is mooi, maar verwacht geen kant-en-klare uitvaartrecepten. Goed luisteren en meebewegen, adviseren deskundigen als Yvonne Heygele, Claudia Venhorst en Yvon van der Pijl.

Dubbelinterview
Schoenen uit en afwachten of je een hand toegestoken krijgt. Kennis van andere uitvaarttradities en een open oog en oor, daarbij zweren ‘multiculti’ uitvaartverzorgers Indrawati Saktoe (Monuta) en Désirée Meisenbourg (Yarden).

Foto-essay
Dorothee Nijland fotografeert multiculturele uitvaarten voor een boek dat de opvolger moet worden van ‘Een laatste groet’ van Marrie Bot. Een voorproefje, met een essay van Martin Hoondert en Ton Overtoom.

Meersorgh
Dennis Friperson heeft een Surinaamse moeder een Tunesische vader. Sinds zes jaar runt hij de multiculturele uitvaartonderneming Meersorgh. Voor alle andere culturen, ook voor hindoes en Chinezen.

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n) mr. Frank Post
– Column > Aart Mak
– Praktijk > Rian Willems
– Kijk op Kunst > Friese spreuktegel
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Dennis Friperson, Meersorgh
– Service
– Ins & Outs