Archief BU: April 2011

Inhoudcover mrt2011 282p

Korte berichten
– AFM wil provisies eerder afschaffen
– Het duurzaamste crematorium staat in Delft
– Uitvaartsparen
– N
arcissen in Mirns
– Protocol Weren ongewenste bezoekers.

Productnieuws
– Persoonlijke printkisten voor iedereen: Creative Coffins en uitvaartkist met levensloopfilm van GO Creative
– Nieuwe herinneringsknoop
– PC Hooft Uitvaartverzekeringen nu ook via VKG.

Opinie
“Wie geeft er beter advies dan de uitvaartverzorger?”, zegt de één. Terwijl de ander neutraal wil blijven en zich niet verbindt aan welke verzekeraar dan ook. Deskundigen over de stelling: als uitvaartondernemer bied ik geen uitvaartverzekering aan, dat is een andere tak van sport.

Uitvaartmonitor 2011
Het tweejaarlijkse rapport over de uitvaartbranche is weer uit. Een greep uit het onderzoek naar uitvaartverzekeringen.

Concurrentie op de uitvaartverzekeringsmarkt
Prijsvechters zijn sinds kort actief in de wereld der uitvaartverzekeringen: bijvoorbeeld NorthWest en Axent. Meer ‘neutrale’ verzekeraars zijn goed voor de uitvaartbranche, stelt NorthWest.

‘Ze bellen het nummer op de polis’
Guus Temming legt uit waarom Tap in zee ging met de Nederlandse Associatie voor Uitvaartadvies (NAvU) en met verzekeraar NorthWest.

In Zake(n)
Door het afsluiten van noodzakelijke verzekeringen kan fiscaal voordeel behaald worden.
Door: mr. Frank Post. 

Cijfers
Uitvaartverzekeringen.

Juridisch
Schouwen binnen drie uur, tenzij… Een harde richtlijn komt er niet, maar minister Donner gaf wel een goed signaal af aan de medische sector.
Door: mr. Willem van der Putten.

Service
Recensie:
– Wat eet je op een begrafenis?

Signalementen:
– Hinkelen
– Silent Souls
– Over mijn lijk
– Wanneer wordt het weer leuk?

Brief
In de ene gemeente wordt een ‘eenzame uitvaart’ begeleid door een dichter, bij de andere is iedere persoonlijke invulling uit den boze. Bij leven niet geïnvesteerd in je uitvaart? Jammer dan! Peter Engelen roept op tot een gelijkwaardiger behandeling en meer clementie.

Voorlichting over naturapolis van een ander
Naturapolissen zorgen voor veel discussie in de uitvaartbranche. Maar hoe je er ook over denkt: verzekerden van wie je de uitvaart verzorgt móet je goed voorlichten.

Hart voor de zaak
Mijndert Rebel droomde er ooit van om chirurg te worden, studeerde nog even rechten, maar koos toch voor het uitvaartbedrijf: de achtste generatie Rebel staat er nu aan het roer. “Vroeger kwamen klanten naar mijn opa, omdat hij zo goed wist hoe het hoorde. Wij vragen nu: hoe wilt u het hebben?”.

Klacht
De nabestaanden zijn leken en de uitvaartverzorger is de professional die goed dient voor te lichten over de financiële gevolgen van een keuze voor zijn onderneming. Het kan duizenden euro’s schelen.

BGNU
BGNU heeft een nieuwe voorzitter: oud-vakbondsman Paul Koeslag. Daarmee is de fusie afgesloten en kan het nu volle kracht vooruit.

Ins & Outs

Vooruitblik