Archief BU: april 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


 

Archief BU cover april 2016

Thema: Delen = het nieuwe Hebben

Waarom ‘bezitten’ als ‘gebruiken’ je doel is? De deeleconomie is hip, maar lijkt in de uitvaartbranche lastig te implementeren. De kist gebruiken waar eerder een andere dode in lag? Of het boeket naast de baar laten staan voor de volgende uitvaart? Een zoektocht naar mogelijke toepassingen in de uitvaartzorg.

Delen
Waarom een boor kopen als je een gat in de muur nodig hebt? Een auto bezitten als je van A naar B wilt? Voor een nieuwe generatie hoogopgeleiden is ‘delen’ het nieuwe ‘hebben’.

Essay
het gaat om meer dan het hergebruiken van kisten, een meerijdplatform of het delen van bedrijfsmiddelen. Blije duurzamista Wilmie Geurtjens en jonge wereldreiziger Martijn Arets over wat een uitvaartondernemer kan leren van de deeleconomie.

Wilco
Het is geen loondienst en geen franchise, maar wel: medewerkersparticipatie. Wilco Leukenhaus is nog steeds manager bij Monuta Spaans, maar nu ook mede-eigenaar.

Theater
Theatergroep Bint won terecht de Yarden-prijs. Niet alleen maakte hun voorstelling de dood bespreekbaar; dat was ook nog eens voor de moeilijke, maar zeer relevante doelgroep van 65-plussers.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Aart Mak
Praktijk > Rian Willems
– Kijk op Kunst > 
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Bouke Canaan, Afscheidsmomenten.nl
– Service
– Ins & Outs