Archief BU: april 2017

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Geheimen & agressie

Inhoud2017 03
Voordat een overledene in vrede rust, kunnen de gemoederen hoog oplopen. Uitvaartverzorgers kunnen in speciale trainingen leren agressie te beteugelen. Er wordt weinig gebruik van gemaakt. Meestal drinken ze na een heftige ervaring iets, praten erover, maken een grap en gaan weer aan het werk.

Zwarte Weduwe
Charles-Louis van Dijk deed zesduizend uitvaarten, maar niet de uitvaart van de Weduwe Rost van Tonningen. De reputatieschade zou te groot zijn.

Agressie
Edward Kudding traint uitvaartverzorgers in het omgaan met agressie. “Vraag of een klant baalt en als die met ‘ja’ antwoordt, voelt hij zich gehoord. Dat is een professionele houding.”

Schaduwweduwe
Elke uitvaartverzorger kan er vroeg of laat mee te maken krijgen: een minnaar of minnares die afscheid wil nemen van de overledene, terwijl de familie er niets van weet of wil weten. Hoe ga je ermee om?

Uitvaart24
Succesvol en omstreden. Op tv bij Kassa. Een rechtszaak met Rouwservice Nederland. Mot met mortuariumbeheerders. Waarom? Uitvaart24 weigert facturen te betalen van diensten waartoe het geen opdracht heeft gegeven.

Vaste rubrieken
Infographic
Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
Productnieuws
Opinie
Juridisch > mr. Willem van der Putten
In Zake(n) > mr. Frank Post
Column > Aart Mak
Hart voor de Zaak > Jan-Jaap Palma, Uitvaart24
Praktijk > Rian Willems
Kijk op Kunst > Babs Bakels, Zonder titel
Service
Ins & Outs