Archief BU: December 2014

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

 

InhoudArchief BU cover december 2014
Kleine uitvaarten zijn er in soorten en maten. Uitvaarten in huiselijke kring, met daarna een besloten begrafenis of technische crematie. Intieme uitvaartplechtigheden in crematorium, aula, buurthuis of kroeg. En dan zijn er nog de gemeentelijke uitvaarten: uitvaarten die niemand anders op zich neemt.

Thuis?
Het is goedkoop en knus en daarom kiezen steeds meer nabestaanden voor een uitvaart in kleine kring.

Gemeentelijke uitvaarten
Meestal worden gemeentelijke uitvaarten sober en onopvallend gedaan, maar Hans Meijerink pakt het in Amersfoort met zijn ‘maatschappelijke uitvaarten’ anders aan.

Cliché’s
lekker ouderwets of onnodig decoratief? De landauletteschaar op rouwauto’s en het dalen van de kist in een crematorium zijn ooit ingevoerd om het publiek te laten wennen aan een nieuwe techniek: wagens in plaats van koetsen; cremeren in plaats van begraven.

Aan de bar
Harm Kamphuis maakte van het grote Crematorium Daelwijck een plek waar intiem afscheid kan worden genomen. In de knusse aula of aan de bar in het grand café.

Vaste rubrieken
Infographic

– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > Bug Memorial, Phil Jones
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Harm Kamphuis, Yarden Crematorium Daelwijck
– Service
– Vakgenoten > Rian Willems
– Ins & Outs