Archief BU: december 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

 

Thema: Beeld en geluid

cover bu december 2015

Inhoud
Beeld en geluid worden steeds belangrijker tijdens de uitvaart. Voor uitvaartondernemers valt er vel winst te behalen door in te zetten op audiovisueel (AV), zo laat onder andere Christine Veldhoen uit Uden zien. Maar pas wel op met een overvloed aan indrukken. Het gaat om loslaten, niet om vasthouden.

Foto
Een foto op de kist is op veel plekken ‘standaard’ en een prima toevoeging aan onze ‘visuele wereld’, vinden veel ritueelbegeleiders. Over projecties is men minder te spreken.

Lichtritueel
Herinneringsfilmpjes zijn gemeengoed bij de uitvaarten van Christine Veldhoen Uitvaartzorg en ook bij Yarden Huis van Brabant werpen de investeringen in beeld en geluid vruchten af. Bij de oven zijn lichtrituelen in opkomst.

Muziek
Koorregisseur Meta Stevens verdiepte zich in het belang van muziek voor de uitvaart. Wat past zij toe in haar eigen uitvaartbedrijf?

Keurmerk Persoonlijke Uitvaart
Jos Buitelaar bewerkte een foto van Shutterstock, bouwde een site en had zijn eigen keurmerk: het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart. Al 85 bedrijven haakten aan. Maar branchevereniging BGNU noemt het keurmerk nep.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Loes Rooijakkers
Praktijk > Lowie van Gorp
– Kijk op Kunst > The Pixelated Revolution, Rabih Mroué
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Jan Klaas Faber
– Service
– Ins & Outs