Archief BU: januari/februari 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Register

Inhoud

cover BU januari 2016

Uitvaartverzorgers van Keurmerkbedrijven – zo’n zevenhonderd tot duizend – moeten aantonen dat zij voldoen aan de voorwaarden van het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (Navu). Zij worden dan opgenomen in een register voor uitvaartverzorgers. Een stap naar volwassenheid of een áap met een gouden ring’?

Klacht = Kans
In Klacht = Kans bespreken we altijd klachten die door de ombudsman uitvaartwezen zijn behandeld. Vanaf nu doet zij dat zelf. Marliz Schellekens geeft uitleg!

Opleiders
Het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg staat nog in de kinderschoenen, vinden veel uitvaartopleiders.

Register
Net als therapeuten, notarissen en accountants kunnen uitvaartverzorgers voortaan ingeschreven worden in een register. Ze moeten dan wel wekzaam zijn bij een Keurmerkbedrijf. Reden voor de Stivu om een eigen register te overwegen.

De Gee
Leergierigheid is de belangrijkste competentie voor een uitvaartverzorger, vindt Matthijs de Gee. Arbeidspsycholoog Louise Boelens nuanceert: “Willen leren klinkt gemakkelijker dan het is.”

Vaste ribrieken

Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > bodetekens
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Maria de Greef en Idemargreet Kolfoort, Funiq
– Service
– Ins & Outs