Archief BU: januari/februari 2017

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Register

Thema: Privacy & cybersecurity2017 01

Inhoud
Hoe bewaak je in de informatiemaatschappij je privacy? Via internet is iedereen verbonden en  Facebook en Google weten veel van ons. Toch moet u ‘hygiënisch’ werken met persoonlijke gegevens van klanten (en personeel). Uit klantgerichtheid, maar ook vanwege de torenhoge boetes op het kwijtraken van persoonsgegevens.

BSN
Uitvaartverzorgers mogen alleen het burgerservicenummer van overledenen noteren. En ook dat wordt zelden gevraagd, hoewel juist meer bij digitale formulieren. De nieuwe privacywetgeving moet nog landen.

Veilig internetten
’s Ochtends om acht uur klikt een administratief medewerker van Assurantiekantoor Rien Bijnen op een link in een factuurmail van Kpn. Er lijkt niets aan de hand, tot er drie uur later vreemde tekens verschijnen op het scherm.

Cybercrime
“Beroepscriminelen besmetten uw digitale systemen, dus: alle hens aan dek!” waarschuwt BGNU-directeur Heidi van Haastert. Cybersecurity-specialist René van Etten kent legio voorbeelden van (digitale) uitvaartinbraken.

Igor
Igor Bijnen is IT-beheerder bij Bijnen in Vught. Hij is trots op de beveiliging van het bedrijf: “We  versleutelen al onze data.” Ook doet hij mee aan de pilot digitale aangifte in ’s-Hertogenbosch.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Juridisch > mr. Sergej Katus
– In Zake(n) > mr. Frank Post
– Column > Aart Mak
– Hart voor de Zaak > Igor Bijnen, Bijnen Uitvaartverzorging, Vught
– Praktijk > Rian Willems
– Kijk op Kunst > Dia ter propaganda van cremeren
– Service
– Ins & Outs