Archief BU: juli/augustus 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Thema: Hoe organiseer je kwaliteit?

InhoudArchief BU juli 2015Kwaliteit in de uitvaartzorg. Dan denk je aan keurmerk, vakexamen of een klanttevredenheidscijfer van negen of hoger. Maar de kwaliteit straalt ook af van het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Allerzielen Alom, de Funeraire Academie. En niet te vergeten: van Crematorium Tilburg.

Kwaliteit
Het begint met gedreven vakmensen. Als die elkaar inspireren en elkaar eerlijke feedback geven, verhoog je zowel het werkplezier als de kwaliteit van het werk.

Crematorium Tilburg
Het crematorium stond bekend als stijf en rigide, totdat Mariëlle van den Heuvel er aan het roer kwam. Zij vormde het om tot een knus en warm bedrijf. “De winst komt dan vanzelf”, aldus de directeur.

Wat weet de klant?
Karin Been plaatst kanttekeningen bij klanttevredenheid als maatstaf voor kwaliteit. De oud-ombudsman vindt dat professionals elkaar moeten beoordelen.

MomenTaal
Rinske Boomstra is zakelijk leider van MomenTaal, een organisatie voor ervaren voorgangers bij een – al dan niet religieus – afscheid. Professionals met net iets extra’s.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Loes Rooijakkers-Jeuken
Praktijk > Lowie van Gorp
– Kijk op Kunst > Melanie Bonajo, The Afterlife
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Rinske Boomstra, MomenTaal
– Service
– Ins & Outs