Archief BU: juli/augustus 2017

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: (Bij)scholing

17278 UM BU 6-17 Cover

Inhoud
Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (Stichting Navu) stelt een regeling op voor bijscholing. Net als in veel andere branches moeten er PE-punten gehaald gaan worden. PE staat voor: permanente educatie. Maar daar hoeven we niet op te wachten. Scholen doe je voor jezelf, en voor je bedrijf.

Permanente educatie
Uitvaartverzorgers moeten zich blijven ontwikkelen. Dat is meer dan het bijhouden van vakkennis en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Leren kan op veel manieren.

PE in de uitvaart
Terwijl Stichting Navu een PE-systeem ontwikkelt voor de uitvaartzorg, kijkt Brancheblad Uitvaartzorg hoe andere branches het geregeld hebben.
Beroepsregisters werken vaak met een portfolio, (deels) onder eigen regie.

Personeelstraining
Van Vuure liet het personeel (met klantcontacten) trainen. Het motto: ‘Maak van je klant een fan.’ Paul Bader: “Al 25 jaar in het vak, nog veel geleerd.”

Vakexamen
Acht inschrijvingen zijn er voor het vakexamen (theorie), elf mensen lopen stage bij een van de zes leerbedrijven. Après la Vie stopt vanaf september met het eigen examen.

BGNU-Nieuws

Vaste rubrieken
Vooraf – Infographic
Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
Praktijk > Onno van Andel
Kijk op Kunst > Der Tod als Freund, Kleine Hein
Opinie
Juridisch > mr. Karin Been
In Zake(n) > mr. Frank Post
Column > Loes Rooijakkers
Hart voor de Zaak > Ton Claassen, Navu
Productnieuws
Service
Colofon – Ins & Outs – Volgend nummer