Archief BU: maart 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


 

Archief BU maart 2016

Thema: Familieverbanden

Inhoud

Inzicht in familiesystemen helpt om recht te doen aan alle directe nabestaanden. Als dat lukt, kijkt een familie vaak tevreden terug op de uitvaart, weet familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt. Een uitvaart die de familieconflicten verstrekt, is dikwijls een voorbode van gesteggel over de erfenis.

Else-Marie
‘Instituut’ Else-Marie van den Eerenbeemt geeft aan hoe een uitvaartverzorger inzicht in familieverbanden kan inzetten in zijn werk. “De uitvaart is de poort naar de toekomst”, stelt de familietherapeut.

Familieopstelling
Journalist Marjon Weijzen nam deel aan twee familieopstellingen in de uitvaartbranche, een van Expertisecentrum Omgaan met Verlies en een van Yarden. Een reportage.

Sil
Sil van Hettema zet haar ervaring als interim-manager en haar achtergrond in ‘systemathsci werk’ automatisch in bij uitvaarten. “Hoe complexer, hoe liever”, is haar motto. “Bij mij komt het altijd goed.

Onno
Onno van Andel is startend uitvaartondernemer in het Gelderse Lieren. Samen met zij vrouw Vera runt hij Wenz Uitvaart. Vanaf dit nummer is hij onze nieuwe columnist.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Loes Rooijakkers-Jeuken
Praktijk > Rian Willems
– Kijk op Kunst > Facebookpagina, foto van Paul Frecker
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Sil van Hettema, Memorum Uitvaartzorg, Groningen
– Service
– Ins & Outs