Archief BU: maart 2017

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Etiquette & Protocol

Inhoud 2017 02
Aanleiding voor dit themanummer is het boek Protocol & Etiquette rondom de uitvaart, dat afgelopen najaar verscheen. In dit nummer onder andere interviews met de auteur, Hans Bleijerveld, en met Beatrijs Ritsema van de etiquetterubriek in Trouw. Plus een onderzoekje naar de traditie van het voorlopen.

Links?
“De voorloper loopt links van de uitvaartverzorger”, staat in Protocol & Etiquette. In ‘protestant Nederland’ vaak wel, maar in het zuiden des lands zijn begraafplaatsmedewerkers veelal onzichtbaar.

Beatrijs
Al jarenlang heeft Beatrijs Ritsema een populaire etiquetterubriek in Trouw. Daarin beantwoordt ze regelmatig funeraire kwesties, zoals: wie nodigen we uit, moeten we naar de uitvaart en hoe condoleren we?

Hans
Hans Bleijerveld in gesprek met Jolien van der Kooij, die in ons decembernummer zijn boek Protocol & Etiquette recenseerde. Een “tikje te dogmatisch”, oordeelde ze toen.

Brandweer
In de Leidraad Brandweeruitvaart staan twee varianten beschreven: uitvaarten met  brandweerbetrokkenheid en uitvaarten met korpseer (voor hen die omkwamen tijdens het werk).

Vaste rubrieken
Infographic
Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
Productnieuws
Opinie
Juridisch > mr. Karin Been
In Zake(n) > mr. Frank Post
Column > Loes Rooijakkers
Hart voor de Zaak > Anke ten Kley, Uitvaart in Stijl
Praktijk > Onno van Andel
Kijk op Kunst > Advertentie van Maison A. Petit
Service
Ins & Outs