Archief BU: mei 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Jongeren

brancheblad-uitvaartzorg.jpg
Inhoud

Fris, ondernemend, digitaal vaardig, buiten de gebaande paden denkend. Zo typeren de zeven uitvaartjongeren uit ons jongerenpanel zichzelf. Brancheblad Uitvaartzorg stelde het speciaal voor dit themanummer samen. We legden de deelnemers vragen voor als: Wat hebben jongeren de uitvaartbranche te bieden? Wat mag er minder oubollig?

Jongeren
In elk crematorium een beamer, graag. Die het doet. En die fax kan de deur uit. Dat zijn zo wat wensen van jonge uitvaartprofessionals. Ze geven ook aan waar je aan moet denken bij uitvaarten van jongeren.

Panel
“Omdat ik jong ben, zeggen nabestaanden eerder wat ze echt willen.” Jongeren zijn fris, inspirerend en digitaal vaardig. “Maar kijk uit voor stereotiep denken”, zegt arbeidspsycholoog Louise Boelens.

Milieuvriendelijk
“Veelbelovend”, noemt Jan Fransen van Natuur & Milieu de bioplastic kist van Onora. Maar helemaal overtuigd van de ‘groenheid’ ervan is hij nog niet. “Groen is lastig hard te maken.”

Koffie & Cake
De 27-jarige Christel Schenk was onlangs te zien in de EO-documentaire Koffie & Cake. Ze studeerde internationale bedrijfskunde, maar werd franchiser voor Monuta in Rotterdam.

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opini
– In Zake(n) mr. Frank Post
– Column > Loes Rooijakkers
– Praktijk > Onno van Andel
– Kijk op Kunst > Satijn Panyigay, Behind Death’s Door
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Christel Schenk, Monuta Schenk
– Service
– Ins & Outs