Archief BU: mei 2017

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Ouderen. Duurzaam inzetbaar

BU_2017_04_inhoud

Inhoud
Precies een jaar geleden maakten we een themanummer over jongeren in de branche. Fris, bruisend, ondernemend. Toen ook ontstond het idee voor een nummer over ouderen. ‘Duurzaam inzetbaar’ is nu de trend. Oftewel: hoe werken we door tot ons 67e?

Senior Plus
Bruisende vijftigers en zestigers aan het woord over hoe ze vitaal aan het werk blijven. Zelfs als ze net zijn ontslagen.

Vitaal
Hoe blijven uitvaartprofessionals duurzaam inzetbaar? BGNU-directeur Heidi van Haastert: “Soms is een tweede carrière buiten de uitvaartbranche een goed alternatief.”

Voor jezelf
Na jaren als manager bij Dela, Yarden en Monuta zwichtten Christien Heinsius, John Heskes en Wim Spaans voor de aantrekkingskracht van de werkvloer: ze startten hun eigen uitvaartbedrijf.

Berber de Haan
‘Stokoud’ (57) was ze toen ze haar uitvaartbedrijf begon. Zeventig is ze nu. Haar bedrijf fuseerde onlangs met dat van Gonneke Haaksma. De onderneming groeit, maar De Haan houdt het bij een uitvaart per twee weken.

Vaste rubrieken
Vooraf – Infographic
Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
Productnieuws
Opinie
Juridisch > mr. Karin Been
In Zake(n) > mr. Frank Post
Column > Loes Rooijakkers
Hart voor de Zaak > Berber de Haan, Haaksma & de Haan Uitvaart
Praktijk > Onno van Andel
Kijk op Kunst > Andries de Jager, Twee aansprekers
Service
Colofon – Ins & Outs – Volgend nummer