Archief BU: november 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

 

Thema: Post-mortemfotografie

InhoudArchief BU cover november 2015
Met onze mobiel leggen we belangrijke en onbelangrijke levensmomenten vast. Ook het sterfbed en de opbaring van onze dierbaren. Uitvaart Museum Tot Zover heeft nu een tentoonstelling met portretten van overledenen, postmortemfoto’s. Historische en nieuwe. Tijd voor een revival van het genre?

Van Haastert
Heidi van Haastert is de nieuwe directeur van brancheorganisatie BGNU. Ze is ook de vrouw van Matthijs de Gee, voorzitter van
Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Bijt dat niet?

Doodsportret
Post-mortemfoto’s, of doodsportretten, zijn aan mode onderhevig. Selfies met een dode passen in de traditie van het groepsportret.

Essay
Guus Sluiter, directeur van Uitvaart Museum Tot Zover, pleit voor een revival van de post-mortemfoto: het portret van een overledene, al dan niet opgenomen in een groepsportret met levenden. Justine Pardoen is tegen de moderne pendant: de selfie met een dode.

Canaan

Boukje Canaan is een uitvaartfotograaf met een roeping. Zij startte dit jaar een opleiding voor fotografen om zich te specialiseren in het fotograferen van uitvaarten. De volgende stap is een keurmerk.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Aart Mak
Praktijk > Rian Willems
– Kijk op Kunst > Facebookpagina, foto van Paul Frecker
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Bouke Canaan, Afscheidsmomenten.nl
– Service
– Ins & Outs