Archief BU: september 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Thema: Rampen

InhoudArchief BU cover september 2015
Bij ‘ramp’ denken we aan de MH17. Een vliegramp met bijna driehonderd slachtoffers. Onschuldige burgers, neergeschoten. Maar er zijn natuurlijk meer rampen met dodelijke slachtoffers. Andere vliegtuigongevallen, verkeersongelukken, moorden. Hebben we – qua uitvaren – wat geleerd van al die rampspoed?

Hans Bleijerveld
‘Mister bijzondere uitvaart’. Al vijftien jaar. Wat is er in die tijd veranderd aan het uitvaren na een heftig ongeval, een familiedrama of een vliegramp?

Vroeger
Het was vroeger niet beter dan nu. Er waren ook rampen: oorlogen, branden, stormen en epidemieën. Maar de lijkbezorging werd er wel sneller, efficiënter en schoner door.

Essay
Marieke Poelmann verloor haar ouders bij de vliegramp bij Tripoli. Ze schreef er een boek over en sprak bij de herdenking, een jaar na het neerstorten van de MH17. Haar tips voor onze branche.

Familierechercheur
Na rampen met dodelijke afloop staan familierechercheurs de nabestaanden bij. Deze politiemensen mogen weinig delen met uitvaartprofessionals; het contact is oppervlakkig.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
Column > Aart Mak
Praktijk > Rita Markslag
– Kijk op Kunst > Where does the dust itself collect?
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Theo Vermeulen, coördinator familierechercheurs
– Service
– Ins & Outs