Archief BU: December 2012

Inhoud 2012 10 website
Als er iets is waar mensen van te voren hun gedachten over laten gaan, dan is het wel welke muziek er gedraaid moeten worden. Of uitgevoerd. Daarover denken zij meer na dan over de vraag of ze begraven of gecremeerd willen worden. Time to say goodbye van Andrea Bocelli is wereldwijd geliefd.

Kracht van het Requiem
Martin Hoondert onderzoekt uitvaartmuziek. Tegenwoordig wordt vooral muziek gedraaid die herinnert aan de overledene. Maar muziek die zich richt op het loslaten van de overledene, heeft zeker ook haar waarde.

Condoleanceregister.nl
In het vorige deel van de serie In plaats van kaarten legde Martin Kersbergen uit waarom Dela in zee gaat met Condoleance.nl. Nu: Matrice voelt meer voor Condoleanceregister.nl.

Lang leve de iPad
De Groningse uitvaartondernemer Carla van der Burg is verslingerd aan de iPad. Er zijn meer enthousiastelingen in de branche. Wel klinkt er een roep om meer apps, te beginnen met de muziekboeken van crematoria.

Matthijs de Gee
Al meer dan 25 jaar in het uitvaartvak en sinds ruim een jaar voorzitter van het Keurmerk Uitvaartzorg: Matthijs de Gee. Het liefst voerde hij morgen opleidingseisen in voor de uitvaartzorg.

Vaste rubrieken
– 
Infographic
– Korte berichten
– Kortst
– Klacht = Kans
– Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Service
– Hart voor de Zaak > Haye Swart
– In Zake(n)
– De stageplaats > Willeke Jansen
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Vakgenoten > Evert de Niet
– Ins & Outs