Archief BU: Januari 2012

Korte berichten 12040 UVW basis2012_28.indd

– Verklaring erfrecht minder nodig
– Stage thanatopraxie in Nederland
– Monuta tekent voor uitvaart bij crisis
– Reclame bij de dood
– Uitvaartzorg blijft negatief in het nieuws
– Digizines.

Productnieuws
– Overbrengauto XL
– Goedkoop graf
– QR-code op grafsteen
– Walnooturn.

Opinie
De scheidslijnen lopen zoals je zou verwachten. Slechts een enkele niet-naturaverzekeraar denkt dat goede voorlichting voldoende is om het imago van naturaverzekeringen op te vijzelen. Puur eigenbelang of hebben ze een punt? Branchegenoten reageren op de stelling: het loskoppelen van verzorgen en verzekeren zou het imago van de uitvaartbranche enorm verbeteren.

AFM rapport splijt sector
Geen rondetafelgesprek over pakketverzekeringen en ook niet over de pijn tussen klein en groot. Het gesprek vond wel plaats, maar wordt niet gepubliceerd.

Uitvaartcongres
Nog even nagenieten van het uitvaartcongres in Apeldoorn.

FKB verlaat Nardus
De club van uitvaartverenigingen vindt de gedragscode die Nardus opstelt te duur voor verenigingen die buiten het toezicht van De Nederlandsche Bank vallen.

Juridisch
Te veel of te weinig btw aangegeven? U bent tegenwoordig verplicht om dit te corrigeren. ‘Suppleren’ is de fiscale term daarvoor.
Door: mr. Carola van Vilsteren.

Hart voor de zaak
Erik Jan Verhulst riep in het decembernummer van Vakblad Uitvaart op tot een discussie over de herijking van het naturaverzekeringsproduct. In dit nummer wordt een aanzet gegeven. Maar wat drijft de man achter netwerkorganisatie Requiem?

Open brief
Marjon Klaassen vraagt zich af of de Geliefde Leider van Noord-Korea een naturaverzekering had.

Service
Recensie:
– De rouwende school

Signalementen:
– Conflicten en agressie in de medische praktijk
– Logboek van een onbarmhartig jaar
– Moeder, kom thuis
– Doodgewoon Dood.

Hart voor de zaak
Coert Bruel begon bij Meldkamer Multiline met een studentenbijbaantje. Inmiddels is hij er manager. “We zijn nu met dertig medewerkers, maar het familiegevoel is behouden.”

Ombudsmannen in gesprek
De nieuwe ombudsman Chris Spierings is een ‘oude rot’ in het uitvaartvak en was daarnaast advocaat. De oude ombudsman Karin Been kan weer zeggen wat ze wil.

Klacht = kans
Soms staan klachten eerder in de krant dan op de site van het Klachteninstituut. Eddie Habraken uit Eerde kon zich niet vinden in de kosten van de uitvaart van zijn vrouw. Vooral het basistarief vond hij veel te hoog.

Ins & Outs

Vooruitblik