Archief BU: januari/februari 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Thema: Klant & klacht

InhoudArchief BU januari 2015
De klant heeft altijd gelijk. Dat is het motto van adviseurs ‘klantbeleving’. Het meten van klanttevredenheid is niet verkeerd, maar wel achterhaald, vinden zij. Het gaat erom of klanten je aanbevelen. En het voorkomen van klachten is beter dan ze oplossen. Nog even en de (nieuwe) ombudsman zit zonder werk.

Altijd gelijk?
Geef de klant gelijk. Zelfs als hij het traphekje van de buurman weggezaagd wil hebben om zijn vrouw horizontaal te laten vertrekken. Dat vindt consultant Niels Berndsen. Lector theologie André Mulder dient
hem van repliek.

Ombudsman
Marliz Schellekens is de nieuwe ombudsman uitvaartwezen. Ze werkte jarenlang als ombudsman voor gemeenten. De uitvaartbranche maakt op haar een innovatieve en gastvrije indruk.

Column
Aart Mak is (radio)predikant en initiatiefnemer van MomenTaal, begeleider bij ‘sleutelmomenten’. Hij stimuleert voorgangers om ook bij niet-kerkelijke uitvaarten voor te gaan. Vanaf nu schrijft hij, afwisselend met Loes Rooijakkers, een column.

Klachtenmanager
Ester van Milligen is manager klanttevredenheid bij Monuta. Haar afdeling is niet zozeer gericht op het oplossen van klachten als wel op het voorkomen ervan.

Vaste rubrieken
Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Essay-opponent > Niels Berndsen versus André Mulder
– Juridisch > mr. Karin Been
– In Zake(n)

– Column > Aart Mak
– Hart voor de Zaak > Esther van Milligen, Monuta
– Kijk op Kunst > Treurende vrouw, Frans Stracké

– Praktijk > Rian Willems
– Service
– Ins & Outs