Archief BU: Juli 2009

Inhoud09337 UVW_06_corr.indd

Korte berichten
– Arbocatalogus in de maak
– natuurbegraven in opmars
– uitvaartnanny
– de Afscheidsmonologen
– Gijsje Teunissen toegetreden tot redactiecommissie

Productnieuws
– Kartonnen kisten uit Polen
– opklapbaar roestvrijstalen kader
– rouwvensters
– rouwaanhangers

Opinie
Lid worden van de nieuwe brancheorganisatie? De fusie van VOU en NUVU verenigt – op z’n zachtst gezegd – nog niet de hele branche.

LSR vaart nieuwe koers
De LSR is gesplitst in de Stichting LSR en het LSR-Dienstencentrum. Voorzitter Klaas Dirk Bruintjes en directeur Klaas Jan Rodenburg lichten het nieuwe beleid toe. Een dubbelinterview.

Pola is dood
Kinderen spelen een uitvaart na in het nieuwe familieprogramma van Stichting Iriza. “Zit Patty nu ook in zo’n blik?”, vraagt Yannick na afloop.

Van graszoden tot thanatopraxie
Gijsje Teunissen van Charon Uitvaartbegeleiding begon een opbaring op graszoden, maar moest na een paar dagen steviger middelen inzetten. Na overleg koos de weduwe voor een met thanatopraxie vergelijkbare behandeling. Daardoor kon iedereen op de gewenste manier afscheid nemen.

Juridisch
Staand begraven? Waarom ook niet? Juridisch is er niet veel tegen, maar ook niet veel voor. Praktisch zijn er vooral bezwaren.
Door: mr. Willem van der Putten.

In Zake(n)
Wat kost aansluiting bij de nieuwe brancheorganisatie van Nederlandse Uitvaartverzorgers (werktitel)? En wat zijn financiële voordelen? Mijndert Rebel, penningmeester van de NUVU, rekent voor.

Column
Oud is de trend. Pauline Baijer is verrukt van een ‘Staphorster’ kist: pianozwart gelakt met twee keer verhoogd deksel. Haar kinderen hebben liever dat ze zich profileert met een ghost whisperer.

Service
Recensie: de film Departures.
Signalementen: Hanna en ik, Voor altijd- editie 2,
Boek voor Belle, 70 vragen over rouw.

Doe-het-zelfuitvaart
Doe-het-zelfuitvaart komt dankzij de recessie weer in beeld. Toch is het maar de vraag of doe-hetzelven kosten bespaart. Het zelf-doen is vaak doel op zich. Pioniers aan het woord.

Hart voor de Zaak
Brenda Siebrand-Koper begon in 1998 een uitvaartonderneming in het ‘strenge’ Kampen. In ruim tien jaar veranderde ze van uitvaartverzorger in manager van een uitvaartbedrijf. Maar voor alles is ze moeder.

Een klacht is een kans
Complimenten worden niet gauw de virtuele wereld in geslingerd. Pogingen om complimentensites op te richten, lijken dan ook weinig succesvol. Voor klachtensites bestaat meer interesse. Uitvaart.nl introduceerde onlangs Uitvaartklacht.nl.
Om ondernemers te helpen.

NUVU-nieuws
Verslag algemene ledenvergadering, Zomersluiting secretariaat.

Ins & Outs
In: Joan van de Ven
Out: Evelien Groen

Vooruitblik