Archief BU: Juli 2011

Inhoud2011 06 website

Korte berichten
– Dela en ‘de Facultatieve Groep’ groeien door
– ANUZORG voor familiebedrijven en zzp’ers
– Frens voor Friends
– nationaal uitvaartcongres
– Changing European Death ways Nijmegen
– regioborrel BGNU

Productnieuws
– Nieuwe collectie Dela
– bamboe opbaarplank
– loopkoets
– videozuil

Basistarieven
Ze ontlopen elkaar niet veel. Toch is het vergelijken van de tarieven van uitvaartbedrijven nog niet echt gemakkelijk. Want kom er maar eens achter wat er precies onder het aannametarief valt.

Opinie
Moeten crematoria provisie gaan betalen aan uitvaartverzorgers of niet? Daarover verschillen de meningen.
Niet alle uitvaartverzorgers zijn vóór.

Provisie
Provisie wordt aan banden gelegd. Tenminste, voor financiële producten als uitvaartverzekeringen. Maar binnen de uitvaartzorg klinkt juist de roep om méér provisie. En wel op crematies: één van de kernproducten.

Dol op de iPad
De iPad is een blijvertje, denkt uitvaartverzorger Rob IJntema. “De mensen vinden het een leuk apparaat en het is
heel laagdrempelig: je hebt geen scherm tussen jou en de familie.”

Juridisch
De uitvaart was prima verzorgd en ook de tariefstelling was helder. Maar betalen deden ze niet. Dochter vond dat mama’s nieuwe vriend moest dokken en die legde de rekening bij dochterlief. De rechter nam een verkeerde beslissing, vindt mr.Willem van der Putten. Gevolg: de uitvaartverzorger draait voor alle kosten op.

In Zake(n)
Ook u zult gaan betalen voor fi nancieel advies, als de provisie van verzekeraars wegvalt. Bijvoorbeeld voor uw verzekeringen.
Door: mr. Frank Post

Cijfers
Consumenten over de tarieven in de uitvaartzorg.

Open brief
Woedend waren ze, twee dochters van een onverwacht overleden vader, over de hoogte van de kostenbegroting. “U denkt toch niet dat wij uw Louis Vuitton-tas gaan betalen!”, snauwden ze Pauline Baijer toe.

Service
Recensie:
-Handboek begraven en begraafplaatsen.
Signalementen:
– Tonio, Doodsbloei
– Nieuws van nergens
– Days with my father

Aparte uitvaartlocaties
Nu de kerk wegvalt en steeds meer mensen een (half) uurtje in het crematorium te beperkt vinden, groeit de wens naar alternatieve uitvaartlocaties.Linda Prater onderzocht het. Zalen blijken populair, maar voor ‘in de natuur’ is nog meer belangstelling.

Hart voor de zaak
Erik Boelkens: wie kent hem niet? Op uitvaartbeurzen verschijnt hij regelmatig met zijn uitvaartaanhangers. Dit jaar ontwikkelde hij een protocol ‘weren bezoekers’. Op Uitvaartbranche.nl laat hij geen discussie voorbij gaan. De meeste uitvaarten doet hij zelf en tijd voor hobby’s heeft hij óók nog. Niet onbelangrijk: de gedreven oud-Nuvu-bestuurder, nu nog ‘kritisch’ BGNU-lid, richt binnenkort een nieuwe brancheorganisatie op. Voor familiebedrijven en zzp’ers.

Klacht
Doordat de uitvaart op zaterdag werd gehouden, viel deze meer dan veertig procent duurder uit. ‘Iets duurder’, had de uitvaartverzorger gezegd tijdens de aanname.

Klantgericht
De verzekering vergoedde lang niet alle uitvaartkosten. Reden voor Ria Tekelenburg om haar eigen polis en die van haar kinderen flink te verhogen.

Kort-korter-kortst

Ins & Outs

Vooruitblik