Archief BU: Juni 2011

Inhoudcover282p

Korte berichten
– Jaarverslagen groten
– Regioborrels BGNU
– You inside a coffin
– Uitvaart.nl volgt associaties klant
– Symposium Vesalius en landelijke thanatopraxiedag.

Productnieuws
– Milieuvriendelijke printkisten
– Uitvaartlijn van FC Twente
–  Opbaarplank én uitvaartkist
– Kinderkistcatalogus.

Capulus’ Doe-het-zelfkist
Een trend waar Capulus op inspeelt met de Doe-het-zelfkist. Klanten kunnen deze bestellen in de webshop. Toch is niet de eindgebruiker, maar de uitvaartverzorger Capulus’ voornaamste klant.

Opinie
Klanttevredenheidsonderzoek levert noodzakelijke managementinformatie, stelt Gijs Pelser van Yarden. Daarmee lijkt de hele branche het eens.

Kritiek is een cadeau
Het klanttevredenheidsonderzoek is helemaal ingeburgerd in de uitvaartbranche. Meestal krijgen uitvaartverzorgers hoge rapportcijfers. Toch betekent dat nog niet dat de klant bij u terugkomt.

Persoonlijke uitvaart zonder poespas
Filosoof Coen Simon pleit voor herstel van het oppervlakkige uitvaartritueel. Drie deelnemers aan het rituelenelftal van Het Uitvaartwezen reageren. “Een goed uitgevoerd persoonlijk ritueel heeft geen toeters en bellen nodig en biedt meer troost dan een routineus afgedraaide uitvaartliturgie.”

In Zake(n)
Hoe vermom ik mijn hobby’s als representatiekosten?
Door: mr. Frank Post. 

Cijfers
Klanttevredenheid uitvaartverzekeringen.

Juridisch
Moeder wilde niet dat zoonlief haar uitvaart zou regelen. Ze legde haar uitvaartwensen vast en belastte de executeur met het uitvoeren. De uitvaartverzorger belandde hierdoor in een spagaat.
Door: mr. Koos Baijer. 

Service
Recensie:
– Zorgzame nazorg

Signalementen:
– Als je een prille zwangerschap verliest
– Rouw van jou
– Merijntje Muis neemt afscheid
– tentoonstelling Remember me.

Brief
“De klant is koning”, schrijft Gijsje Teunissen. Maar als hij de factuur niet betaalt? En in de rechtszaal doodleuk beweert dat je de uitvaart prima hebt verzorgd, maar naar je geld kunt fluiten?

Nepklanten?
Iedere uitvaartverzorger heeft ermee te maken. Curieuze mailtjes van ‘nabestaanden’ in den vreemde die u verzoeken een overleden zwager te repatriëren.

Hart voor de zaak
Onder Uitvaart Zorgcentra Nederland vallen zo’n achttien uitvaartcentra, twee verzekeringsmaatschappijen en een kistenfabriek. Peter van der Hoop is er directeur uitvaartverzorging (Uitvaartcentrum Zuid/Haarlem/Finnema). Hij begon zijn loopbaan als koster/beheerder van een Amsterdamse kerk.

Klantgericht
Het dreigde te gaan regenen bij de begrafenis van Maartens moeder. Wie zorgde er voor plu’s?

Ins & Outs

Vooruitblik