Archief BU: juni 2014

BU jun2014 cover

Thema: Familiebedrijven

Inhoud

Familiebedrijven doen het relatief goed in tijden van crisis door hun focus op bedrijfscontinuïteit in plaats van op kwartaalcijfers. En doordat er meestal relatief veel eigen geld in het bedrijf zit. Familiebedrijven worden tegenwoordig wel de ruggengraat van de Nederlandse economie genoemd. Het is nog net geen hype.

Drie portretten
Belangrijk issue bij familiebedrijven is de bedrijfsopvolging. Die gaat niet zonder slag of stoot, blijkt uit de verhalen van Jorieke Mereboer, Sheila Hannink-Hafkamp en Bas Jonker. De jonge generatie aan het woord.

Asvermenigng
Een NRC-artikel over asverwisseling in een Dela-crematorium leidde tot grote commotie in de uitvaartbranche. Asvermenging is meer dan een incident, betoogt funerair historicus Wim Cappers.

Aeternitas
Wij kennen Rover en Vereniging Eigen Huis als bekende consumentenorganisaties. Duitsland heeft een consumentenorganisatie voor de uitvaart: Aeternitas.

Klopper & Kramer
Eén van de oude uitvaartnamen: Klopper & Kramer. In Nijmegen staan er alleen nog Kramers aan het roer. Maar de bedrijfsnaam blijft gehandhaafd.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > Keten van de Orde van het Gulden Vlies
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Coen Kramer, Klopper & Kramer, Nijmegen
– Service
– Vakgenoten > Gijsje Teunissen
– Ins & Outs