Archief BU: Maart 2009

Inhoud09080 UVW_02_32.indd

Korte berichten
– OHRA start uitvaartsite
– Uitvaartverzorger moet dragersvergoeding betalen
– LVC-online.nl
– Nardus spijkert bestuurders bij
– Foetusprotocol aangescherpt
– Kostendekkend begraven

Productnieuws
– Parapluverhuur
– Catalpa kist
– Metaalscanners
– Ledverlichting op graftekens

Juridisch
Goed debiteurenbeheer begint met heldere betalingsvoorwaarden. De kredietwaardigheid van opdrachtgevers testen is in de uitvaartzorg moeilijk, maar toch het overwegen waard. En zorg voor duidelijke betalingsvoorwaarden.
Door: mr. Marlinde de Vos-van der Eijk.

Opinie
Trainer en commercieel adviseur Martin van de Goorbergh merkt dat zijn klanten in de uitvaartbranche juist in tijden van crisis meer geld vrijmaken voor de training van medewerkers. Maar Vas de Groot van Steenhouwerij Alvasco stelt geplande investeringen liever even uit.

Werken in opdracht van de politie. Wie betaalt de rekening?
Sinds januari gelden nieuwe forensisch-technische normen. Inmiddels zijn ruim driehonderd door de politie geselecteerde uitvaartverzorgers/rouwvervoerders geschoold in het werken in opdracht van de politie. Bij inbeslagname betaalt de politie de kosten, maar bij zaakwaarneming draaien de erven ervoor op.

Budgetformules
Budgetformules zijn in opkomst. Maar leveren ze ook uitvaarten op? Prijsvergelijkingssites, ook wel offerteaanvraagsites genoemd, doen dat in ieder geval.

Financiële crisis?
Het zijn juist toptijden in de uitvaartzorg. Bij veel ondernemers is het in geen jaren zo druk geweest. Toch heeft de huidige recessie consequenties. Ook voor de uitvaartsector.

Fiscale tegemoetkomingen
Fiscale tegemoetkomingen van de overheid om de crisis te bezweren. Of ze afdoende zijn, is afwachten. Ondertussen kunt u er wel uw voordeel mee doen.
Door: mr. Frank Post.

Cijfers
Over economie en crisis.

Column
In tijden van dalend consumentenvertrouwen mag de uitvaartsector zich gelukkig prijzen. Uit klanttevredenheidonderzoeken blijkt het met het vertrouwen in het uitvaartwezen wel snor te zitten. Dat is onder andere te danken aan het Keurmerk Uitvaartzorg.
Door: drs. Frank Peusen.

Agenda

Service
Recensie: Ik R.I.P. Signalementen: Bouwen op de grens, deel Zuid, Flarden, Als de dood voor het leven, Mijn vader is
een engel.

Incasseren!
Drie incassobureaus over hun werkwijze. En de resultaten. “Uitvaartondernemers kloppen meestal nét iets te laat bij ons aan.”

Hart voor de Zaak
Ebel Kremer ontwikkelde een goedkoop uitvaartconcept: Basisuitvaart. In het noorden van Groningen is daar behoefte aan: hij haalt er tien procent van zijn omzet uit. Kremer Uitvaartzorg sloot zich aan bij het Keurmerk Uitvaartzorg en bij Requiem.
En Kremers echtgenote Martha Davids ontwikkelde allerlei producten voor jongeren en ‘kleine mensjes’.

Ingezonden brief
Volgens Petra Branderhorst van Alting & partners is de TNT-verzamelenveloppe ‘gebakken lucht’. Berend Gras van TNT Post reageert.

NUVU-nieuws
Doorgeschakeld, betaal geen Buma-rechten, Acquisitiefraude, NUVU-jongeren op wintersport.

Ins & Outs
In: Wietse Schoonhoven
Out: Luuk de Jong.