Archief BU: Maart 2013

Inhoud2013 02 website
Het gaat – opeens – rap met natuurbegraven. Zo’n tien natuurbegraafplaatsen kent Nederland. En heel wat grondeigenaren, overheden, natuurorganisaties en uitvaartbedrijven onderzoeken de bedrijfsmatige mogelijkheden van begraven in de natuur. Natuur scheppen door te begraven. Landschap als nalatenschap.

Den en Rust
De eerste natuurbegraafplaats in de Randstad. De eerste natuurbegraafplaats van een natuurorganisatie. En de eerste die beheerd wordt door een uitvaartonderneming: Den en Rust in Bilthoven.

Kistenfabriek
In de kistenfabriek van DZU worden jaarlijks honderden studenten rondgeleid. Uitvaartverzorgers moeten immers het verschil tussen folie, fineer en massief goed kennen om nabestaanden te kunnen adviseren.

Heidepol
Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem – open vanaf juni – is de eerste die is gerealiseerd door de ontwikkelingsmaatschappij Rest in Nature. Als het aan innovatiemakelaar Wim van Rooijen ligt volgen er meer. “Als de begraafplaats vol is, breken we de gebouwen weer af.”

Wetswijziging
Begraven in het grondwater. Op natuurbegraafplaatsen zou het best kunnen, vindt Wim van Midwoud. Er is wel een wetswijziging nodig, maar dan zou er ook in het westen van het land volop in de natuur begraven kunnen worden. Bijvoorbeeld in de duinen of in rivierlandschappen.

Vaste rubrieken
– 
Infographic
– Korte berichten
– Kortst
– Klacht = Kans
– Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Service
– Vakgenoten > Evert de Niet
– Ins & Outs