Archief BU: Maart 2014

Inhoud2014 02 website
De kwaliteit van de lijkschouw laat misschien te wensen over, maar uitvaartverzorgers maken zich vooral druk als de arts lang op zich laat wachten. Of zijn we verwend? In Engeland kan het dagen duren, voordat de uitvaartverzorger gebeld wordt.

Moord gemist
Blauwe plekken, botbreuken, een alarmerende voorgeschiedenis? Ook de uitvaartverzorger heeft zijn verantwoordelijkheid bij vermoedens van moord, medische missers en andere gevallen van niet-natuurlijk overlijden.

Yolande Kleiss
De moeder van de vermoorde Nienke Kleiss geeft inmiddels lezingen aan zorgverleners, politiemensen en sinds kort ook aan uitvaartverzorgers. Juist bij een gewelddadig overlijden kunnen die het verschil maken.

Richtlijn lijkschouw
Wim Cappers is als secretaris van een werkgroep in opdracht van het Ministerie van VWS al jaren bezig met een Richtlijn lijkschouw. Die omstreden richtlijn is, volgens Cappers, nu bijna af. De inhoud op hoofdlijnen.

Na Martien
Het is onverminderd druk bij Uitvaartverzorging Martien Nijboer, nadat de eigenaar afgelopen najaar uit het leven stapte. De medewerkers gaan door, ondanks de enorme klap. In zijn geest.

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > La Grande Bouffe
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Henk Visser en Peter van Reeven, Uitvaartverzorging Martien Nijboer
– Service
– Vakgenoten > Pauline Baijer
– Ins & Outs