Archief BU: maart 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Thema: Doodgeboren

Inhoudapril brancheblad-uitvaartzorg
Voor de meeste doodgeborenen geldt de Wet op de lijkbezorging niet. Dat zijn foetussen, overleden na minder dan 24 weken zwangerschap. De meeste verzekeraars vergoeden tegenwoordig ook dan de kosten van een uitvaart. Maar hebben ouders na een zwangerschap van vijftien weken zin in een gesprek met een man in een zwart pak?

< 24 weken
Doodgeboren foetussen worden tegenwoordig meestal gecremeerd, soms gezamenlijk, soms apart. Maar nu verzekeraars vergoeden, kiezen ouders steeds vaker voor een individuele crematie en asbestemming of voor een eigen graf.

DNA
In de Verenigde Staten werpen uitvaartverzorgers zich op als DNA-bewaarders. Hoezo? Wat kan er na een overlijden nog aan het DNA onderzocht worden? En hoe werkt het?

Loes
Loes Rooijakkers-Jeuken werkte als teammanager voor Monuta, in Nijmegen. Zij runt nu samen met haar man Gerard een uitgeverij, maar is ook nog actief in de branche, onder andere als docent bij Docendo.

Lowie
Lowie van Gorp schreef de bestseller KanjerGuusje, over zijn dochter die op tienjarige leeftijd stierf aan kanker. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker en heeft hij – sinds afgelopen najaar – zijn eigen uitvaartonderneming in Kaatsheuvel.

Vaste rubrieken
Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– In Zake(n)

– Column > Aart Mak
– Hart voor de Zaak > Peter Aarts
– Kijk op Kunst > Penélopé, haarschilderij

– Praktijk > Rita Markslag
– Ins & Outs