Archief BU: Mei 2011

untitled

Korte berichten
Heibel over grafkosten
– Weer Uitvaartvakbeurs in 2012
– LOB Bedrijvendag
– Noordelijke netwerkbijeenkomst
– Mbo-opleiding voor uitvaartverzorgers
– Nieuw leven in crematorium.

Productnieuws
– Glazen urnen
– Flexibel straatmeubilair
– Uitvaartstylist
– ‘Onopvallende’ assieraden.

Mortuarium Schiphol
Schiphol krijgt het beste luchthavenmortuarium ter wereld, stelt Hans Heikoop van Zorg Diensten Groep, eigenaar van het luchthavenmortuarium. Het wordt groter, modern en blijft centraal gelegen.

Opinie
Turkse en Marokkaanse moslims zullen hun doden gaan begraven in Nederlandse bodem. Maar wanneer? De antwoorden variëren van “binnen tien jaar” tot “daar gaat nog een generatie overheen”. En sommigen vinden het koffiedik kijken.

Islamitische uitvaartzorg in Nederland
Islamitische begraafplaatsen zijn er in elke grote en middelgrote stad. De derde generatie allochtonen gaat er gebruik van maken, denkt Carry Hos, directeur van Westgaarde. Om haar ouders in de nabijheid te begraven.

Rouwreizen
TUI Duitsland organiseert reizen voor rouwenden. En won er de Gouden Palm 2011 mee, een prijs voor het origineelste reisconcept.

In Zake(n)
Multiculturele belastingregels? Jazeker, die zijn er.
Door: mr. Frank Post. 

Cijfers
Moslims in Nederland.

Juridisch
De wetgeving voor het buitenlands vervoer van overledenen is niet ingewikkeld. Doden zijn in Nederland altijd welkom.
Door: mr. Willem van der Putten.

Service
Recensie:
– Troost voor tranen

Signalementen:
– Mijn lieve oude opa
– Om nooit te vergeten
– Dagboek van een mortuariummeisje
– Dit is mijn laatste wens.

Brief
Marjon Klaassen wil meer weten van de islamitische cultuur. Ze bezoekt een informatiebijeenkomst van de  moslimstudentenvereniging. Als enige.

Marokkaanse overheid sponsort repatriëring
Marokkanen kiezen massaal voor repatriëring. Hoe de Utrechtse uitvaartonderneming Ouwerkerk deze markt veroverde. En hoe er een concurrent opkwam: Arrahil Uitvaartzorg.

Hart voor de zaak
Mohamed Faizel Madarun was de eerste Nederlands sprekende imam in Nederland. Vijf jaar geleden begon hij een islamitische uitvaartonderneming: Ruhi Uitvaartzorg.

Klacht
De eerste klacht van moslims is binnen. Maar eerder was er een klacht van iemand die ten onrechte – op grond van zijn naam – werd doorgestuurd naar de multiculturele afdeling.

Klantgericht
Bij de uitvaart van de ex-man van Annabel de Vries, een Turkse moslim, werd fout op fout gestapeld. Het grootste manco? Onduidelijkheid over de eindverantwoordelijkheid.

Ins & Outs

Vooruitblik