Archief BU: Mei 2013

Inhoud 2013 04 website
Het crematiepercentage stijgt. Persoonlijk afscheid nemen vraagt meer tijd én nabestaanden willen geen ‘nummer’ zijn. Crematoria worden dan ook steeds knusser. Ook komen er steeds meer begraafplaatsen en uitvaartcentra die een oven bijplaatsen. Gezellig!

Cremeren is hot
Flauwe woordspeling. Wel realiteit. Honderd jaar na het eerste crematorium op Nederlandse bodem, zijn er meer dan zeventig crematoria. En dat aantal stijgt nog wel even. Steeds meer uitvaartondernemers beginnen er een.

Afscheid van Fikkie
Afscheid nemen van een opgebaard huisdier in het crematorium: het kan. Voor zestig euro extra krijgen de baasjes er ook een kopje koffie bij.

In plaats van kaarten
Het bemiddelen in rouwadvertenties beviel reclamebureau Hellenique (Rouwadvertentie.nu) zo goed, dat het serviceaanbod verbreed is met onder andere rouwkaarten en condoleancesites.

Walpot
De neven Marc en Gérald Walpot traden vijftien jaar geleden toe tot het familiebedrijf. Ze bouwden een nieuw pand, met een crematorium. De onderneming wordt inmiddels vooral gerund door personeel van buiten de familie.

Vaste rubrieken
– 
Infographic
– Korte berichten
– Kortst
– Klacht = Kans
– Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst
– Service
– Vakgenoten > Rian Willems
– Ins & Outs