Archief BU: mei 2015

CD_BUTTON2Brancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Thema: Franchise

InhoudArchief BU mei 2015

Franchisen is ‘in’. Ook in de uitvaartbranche. Monuta en Yarden breiden hun bestaande loonorganisatie uit met franchisenemers, Aker streeft naar een klein team van samenwerkende ondernemers. Franchiseformule Novellis, voor startende bedrijven, ging failliet, maar nieuwe franchise-initiatieven voor starters zullen op blijven duiken.

Franchiseformules
Franchisemanagers van Monuta, Yarden en Aker vertellen over hun concept. En over de ideale franchisenemer. Die is ondernemend, dienstverlenend en gericht op samenwerken.

Dineke de Ruiter
Zij begon in loondienst, startte al snel als franchiser bij Yarden en ging na afloop van het contract verder als zelfstandige. Was ze te succesvol?

Maggi
‘Een beetje van jezelf en een beetje van Maggi’: die slogan associeert columnist Loes Rooijakkers met franchisen. “Mag het een beetje meer van jezelf zijn?”

Jurgen Theunissen
Hij had op de middelbare school al een bijbaantje als drager, werkte zes jaar voor Barbara-Dela en startte – na een uitstapje als supermarktchef – anderhalf jaar geleden als Monuta Jurgen Theunissen.

Vaste rubrieken

Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Juridisch > mr. Karin Been
– In Zake(n)

– Column > Loes Rooijakkers
– Hart voor de Zaak > Jurgen Theunissen
– Kijk op Kunst > RIP McDonald’s

– Praktijk > Lowie van Gorp
– Ins & Outs