Archief BU: November 2008

Collectief08417 UVW_8.indd
Collectief herdenken geeft voor veel mensen een extra dimensie aan het afscheid. Uitvaartondernemers levert het naast voldoening ook naamsbekendheid, goodwill en klantenbinding op.

Herdenkingsbossen
Herdenkingsbossen zijn er in verschillende soorten en maten. Het Uitvaartwezen zet de belangrijkste overeenkomsten en verschillen op een rijtje.

Herdenkingssites
Requiem heeft het Persoonlijk Requiem, Monuta heeft Monuta Gedenkplaats en Dela werkt aan een ‘stamboomsite’ die gekoppeld gaat worden aan Respctance.nl. We staan pas een het begin van een nieuwe ontwikkeling.

Korte berichten
– Wet op de lijkbezorging door de Tweede Kamer
– Yarden prijs
– bermmonumenten onderzocht
– herdenkingssites grote steun
– uitvaartglossy’s
– cao-nieuws
– Tot Zover Jij & Ik

Productnieuws
– Rouwansichten
glowing in the dark-urnen
– plantaardig in memoriam
– tuincolumbaria

Opinie
Herdenkingsbijeenkomsten zijn niet, maar sieraden zijn wel lucratief voor uitvaartondernemers.

Juridisch
Een uitvaartondernemer trof een vrouw in foetushouding in de koelcel. Zij was daar de vorige avond op de rug ingereden. Reden voor een wetswijziging? Door: Karin Been

Terugblik op de Uitvaart Vakbeurs 2008
Drie dagen kijken, kletsen, kopen. Wat leverde het op?

In Zake(n)
Kunstfondsen betaalden 300.000 euro aan Allerzielem Alom. Een groot bedrag, maar het gaat wel om het ‘recyclen’ van ons menselijk cultureel erfgoed. Door: Ida van der Lee.

Cijfers
de Uitvaart Vakbeurs 2008 in cijfers.

Column
Dat de chrysanten vervangen worden door kunst en zang betreurt Riet Fiddelaers niet. maar schieten we niet een beetje door met herdenken?

Agenda

Service

De ombudsman
Ombudsman? Ombudsvrouw! Een interview met de nieuwe ombudsvrouw van het uitvaartwezen: Karin Been. Voor de lezers van Het Uitvaartwezen geen onbekende: Karin is redactielid en gewaardeerd auteur van het blad.

Hart voor de Zaak
Alexandra Markusse richtte naast haar uitvaartbedrijf de website Samenverliesverwerken.nl op. Markusse ontwikkelt tevens rouw- en herdenkinsproducten.

NUVU-nieuws
– In gesprek over de fusie
– Algemeen Belang sponsort De Brug
– maximale Bonus/Malus korting op rouwauto’s.

Ins & Outs
In: Jantina Trip
Out: Ineke Geveling