Archief BU: November 2014

Inhoud2014 09 website
Biedt het nieuwe financieringsstelsel voor de zorg kansen voor uitvaartbedrijven? Vast! En de toegenomen maatschappelijke interesse voor het levenseinde ook. Ten slotte geeft de krappe markt de uitvaartzorg ook een flinke duw ‘naar voren’: bij leven al bezig met het einde.

Eerder in de keten
Stervensbegeleiding combineren met uitvaartzorg, zorginstellingen begeleiden in een uitvaarttraject of uitvaarten verkopen via zorgconsulenten: zomaar wat initiatieven om eerder actief te zijn ‘in de keten’.

Netwerk Sterven en Rouw
Uitvaartondernemer Harriet van der Vleuten en crematoriumdirecteur Mariëlle van den Heuvel initieerden het Tilburgse netwerk. “Maatschappelijke instellingen en ‘levenseindeprofessionals’ weten elkaar nu goed te vinden.”

Zonder kist
In Amerika is een herdenking zonder aanwezigheid van de overledene al heel gewoon. Celebration of Life heet het daar. Pauline Baijer ziet veel voordelen, ook voor Nederland. Een essay

Aeden Zorg
Ton Vermeij begon een opleiding voor zorgconsulenten. Die adviseren over allerlei vormen van zorg, waaronder uitvaartzorg. Uitvaartbedrijven met eigen faciliteiten kunnen aanhaken.

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > Halte begraafplaats, Selma Noort
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Ton Vermeij, Aeden Zorg (Den Boer Groep)
– Service
– Vakgenoten > Gijsje Teunissen
– Ins & Outs