Archief BU: Oktober 2008

Inhoud08417 UVW_8.indd

Trendwatcher
Richard Lamb ziet nog veel mogelijkheden om te groeien in het voor- en natraject van de uitvaart. ‘De kunst is om het contact met de klant te verlengen, zijn vertrouwen te winnen en meer service te verlenen.’

Dubbelinterview
met Nederlands grootste en kleinste kistenmaker. Arno Damhuis (Bogra) en Radboud Spruit (Radboud Spruit grafkisten) over innovatie en ondernemerschap.

Diploma’s Thanatopraxie
De eerste lichting thanatopracteurs ontving het diploma. Zij ontpoppen zich tot ware ambassadeurs van het vak. U spreekt ze op de Uitvaart Vakbeurs.

Innovatiespecial
Vooruitblik op Uitvaart Vakbeurs 2008. Beleef de uitvaart met een voorproefje van zo’n dertig innovaties die op de beurs gepresenteerd worden

Korte berichten
Werken met de politie in trek
– nalevingskosten voor startend hospice hoog
– Yarden Prijs
– genomineerden International Funeral Awards
–  vernieuwd: www.uitvaartmedia.com
– Vou en Nuvu verder als NU
– doodgravers Bijbelvast?

Opinie
De uitvaartsector is een innoverende sector.

Juridisch
Als u niks ziet in thanatopraxie, moet u het als straks de nieuwe wet op de lijkbezorging ingaat, toch aan de orde stellen. Nabestaanden die afscheid moeten nemen bij een gesloten kist, kunnen u ter verantwoording roepen. Door: Joop van de Beek.

In Zake(n)
De bepaling dat aan de uitvaartgerelateerde diensten niet btw-plichtig zijn veroorzaakt de nodige verwarring. Koffi etafels van crematoria zijn niet btw-plichtig, maar worden ze verzorgd door de zaal aan de overkant, dan mag wel btw gerekend en afgetrokken worden. Kluifje voor de Nma? Door: Carola van Vilsteren.

Cijfers
Innovatie in feiten en getallen.

Column
– Frank Peusen

Service
– Recensie: Hart voor de zaak
– Herinneringen aan mijn moeder
– Om alles wat er niet meer is
– MKB-Ondernemers met oog voor de toekomst
– Nieuwe producten bedenken

Agenda

De ombudsman
De huidige ombudsman van het uitvaartwezen, Gerrit Morren, legt zijn taken eind oktober neer. Een terugblik op de eerste jaren van het ombudsmanschap. ‘Een klacht per week, en dat is wel zo’n beetje de ondergrens’.

Balsemen en natuurbegraafplaatsen
De uitvaartsector in het Verenigd Koninkrijk onder de loep. Er wordt meer gecremeerd dan bij ons en thanatopraxie is er gemeengoed. Bovendien is begraven in de natuur populair.

Hart voor de Zaak
Johan Hoekman over Uitvaartdienstverlening De Bevelanden.

Nuvunieuws
In gesprek over de fusie, buitengewone ALV – Jubilea: Adriaans, van der Eijk, Kremer, Schrijen.

Ins & Outs
In: Harry Nobbe;
Out: Dikkie en Wim van Willegen.