Archief BU: Oktober 2011

Inhouduntitled

Korte berichten
– Symposium Dood en het Net
– Sociale media voor keurmerkhouders
– Prijsuitreiking IFA en Yarden gelijktijdig
– De Terebinth blikt vooruit
– Death & dying in the digital age
– Familieberichten op Dichtbij.nl.

Productnieuws
– Watikjenogwildevertellen.nl
– Zelf rouwkaarten maken met Overlijdensadvertentie.nu
– ecograflichten
– Ziggur regelt digitale nalatenschap.

Digitaal hiernamaals
Hoe ga je om met de digitale erfenis van de overledene? Wil je dat hij voor eeuwig voortleeft op het net of moeten zijn sporen juist worden uitgewist? Er bestaan tegenwoordig allerlei diensten om de digitale erfenis te beheren.

Sociale media: hoe zet je ze effectief in voor je uitvaartbedrijf?
Mayke van Keep houdt er een lezing over tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor keurmerkhouders. Hier licht zij alvast een tipje van de sluier op.

‘Online condoleren steeds intiemer’
Peter van der Pol, eigenaar van nazorguitgeverij Zorgna, kocht Condoleanceregister.com. Het heet nu Condoleanceregister.nl, maar er staan meer veranderingen op stapel.

Conferentie dood en sterven
Online herdenken en natuurbegraven zijn twee ontwikkelingen van deze tijd. Ontwikkelingen die met elkaar samenhangen, betoogt Wim Cappers. Het streven naar een eeuwig voortbestaan van de overledene (volgens geïndividualiseerde ideeën) roept de vraag op of de westerse houding tegenover de dood werkelijk is geseculariseerd.

Juridisch
Als er in de nalatenschap geen geld genoeg blijkt te zijn voor de uitvaart, blijft de uitvaartverzorger niet met onbetaalde rekeningen zitten. Marlinde de Vos zet nog eens op een rijtje hoe het juridisch in elkaar steekt.

In Zake(n)
Slimmer online. Over digitale snufjes die uw bedrijfsvoering een stuk gemakkelijker maken.
Door: mr. Frank Post

Cijfers
Over het gebruik van internet.

Open brief
Een kaartje schrijven is toch een stuk persoonlijker dan een digitale condoleancepagina, vindt Marjon Klaassen. Of een arm om iemand heen slaan.

Service
Recensie:
– documentaire Kaffeefahrt ins Krematorium

Signalementen:
– Alles is weg
– Photography and Death
– Het nieuwe zwart
– Analysing Allerzielen Alom.

Uitvaartsector Spanje
In Spanje moet je aan heel wat (lokale) regeltjes voldoen voor je een uitvaartbedrijf kunt vestigen.

Klacht
Er gaat nog wel eens wat mis met de controle van PDF-bestanden voor rouwberichten. Ook ontving de ombudsman een klacht over het niet leveren van een cd-opname van een uitvaart, terwijl dit wel was afgesproken.

Hart voor de zaak
Jolle Betten is de man achter Familieberichtenonline.nl en Mensenlinq.nl. De door de wol geverfde krantenman gaat nu helemaal voor online.

Klantgericht
Inge Timmer verloor een dochtertje van vijf weken. Zij heeft veel steun aan de website die ze voor haar maakte. Jammer dat de uitvaartverzorger haar destijds niet op de digitale herdenkingsmogelijkheden wees. Het had sowieso wat hartelijker gemogen.

Ins & Outs

Vooruitblik