Archief BU: oktober 2016

Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema: Euthanasie

InhoudBU okt (Kopie)
Euthanasie burgert in. Het wordt in ruim drie procent van de overlijdens toegepast en dus krijgt bijna elke uitvaartverzorger ermee te maken. Een belronde door
het land leverde het volgende beeld op: voorregelingen zijn heel gebruikelijk en het verkrijgen van een verlof verloopt vaak eenvoudig.

Verlof
In veel regio’s verloopt het verkrijgen van een verlof soepel. De schouwarts zet de administratieve afhandeling in werking en laat een briefje achter voor de uitvaartondernemer. Maar zo gaat het (nog) niet overal.

Hij wilde dood
De man van Jolien van der Kooij wilde niet ‘als een kasplantje’ verder leven. Hij koos voor euthanasie. Iedereen begreep het. Maar hoe vertel je de kleinkinderen dat opa niet meer wil leven?

Terugblik
De vierjaarlijkse Uitvaart Vakbeurs is weer voorbij. Tijdens het evenement presenteerden zo’n driehonderd toeleveranciers van de branche zich en was er volop gelegenheid tot netwerken. Nog even nagenieten!

Levenseindekliniek
Jenne Wielenga is arts en manager bij de Levenseindekliniek. “We groeien enorm.”

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Opinie
– In Zake(n) > mr. Frank Post
– Column > Loes Rooijakkers-Jeuken
– Praktijk > Onno van Andel
– Kijk op Kunst > Cartoon Gummbah
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Jenne Wielenga, Levenseindekliniek
– Service
– Ins & Outs