Logo BGNUBrancheblad Uitvaartzorg – een uitgave van UitvaartMedia in opdracht van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) – is een vakblad voor uitvaartprofessionals. Brancheblad Uitvaartzorg verschijnt tien keer per jaar.

Collegiale dienstverleningKennismaken? Klik hier voor een proefabonnement!


Thema:

 Verstandelijk beperkt

Inhoud
Mensen met een verstandelijke beperking willen weten wat ze zelf kunnen doen als een dierbare overlijdt. En/of ze willen hun eigen uitvaart voorbereiden. Mensen met een (lichte) verstandelijke beperking werken ook in de uitvaartzorg.

Tips
“Gebruik Jip- en Janneketaal.” Het is één van de tips bij uitvaarten met mensen met een verstandelijke beperking. “Neem de tijd” is een andere.

Peter
Peter Dibbets heeft een lichte verstandelijke beperking. Sinds februari werkt hij bij Dela, als stagiair in het uitvaartcentrum in Arnhem. Het mooist vindt hij het verzorgen.

Ooit ga je dood
Het is al een aantal keren georganiseerd in Breda en Amsterdam: het symposium Ooit ga je dood, voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Een verslag uit Amsterdam.

Marije
Marije Huneman heeft zich gespecialiseerd in uitvaarten voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is ze medeoprichter van de stichting (on)gewoon.

Vaste rubrieken

– Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Opinie
– In Zake(n) > mr. Frank Post
– Column > Loes Rooijakkers
– Praktijk > Onno van Andel
– Kijk op Kunst > Shinichi Sawada, Untitled
– Juridisch > mr. Willem van der Putten
– Hart voor de Zaak > Marije Huneman, Hemelen Uitvaartverzorging
– Service
– Ins & Outs