Archief BU: December 2011

Inhoud11384 UM UVW 10.indd

De langere termijn paktgunstig uit, vinden de meeste uitvaartondernemers. Toch zijn de effecten heel verschillend. De zaterdag is voor sommigen een topdag geworden; anderen slaan hem juist vaker over.

24/7 is nog ver weg in de uitvaartbranche. Dat vindt Saar Spanjaard van Van Der Spek Uitvaart. De uitvaart-cao geeft weinig houvast bij het inzetten van personeel buiten kantooruren.

Reflectie op het vak is een instrument dat in de uitvaartbranche te weinig wordt ingezet, vindt rituelenonderzoeker Thomas Quartier van de Radboud Universiteit Nijmegen. Bent u wichelroedeloper of loodgieter? That’s the question.

Korte berichten
Sporen wissen van het web
familieconflict verwacht
Wereldlichtjesdag
Uitvaartberichten.nl
misstanden op tv.

Productnieuws
Knuffelkleren
nazorgpakket op maat
oprolbare ecodraagbaar
online kistenvoorraad

Crematorium Sneek
Een particuliere uitvaartondernemer die een crematorium bouwt: dat hoor je niet vaak. De oven is van Yarden, het gebouw en de medewerkers van De Boer. Voor de nabestaanden hebben ze straks alle tijd: 2,5 uur wordt de standaard.

Juridisch
Misschien controleert u de kist op mobieltjes en brillen? Vergeet niet te checken of de overledene wel is wie uw opdrachtgever beweert.
Door: mr. Willem van der Putten.

In Zake(n)
De overheid stimuleert Het Nieuwe Werken. Onderweg kunt u belastingvrij eten. Verstrekt u uw medewerkers op kantoor maaltijden, dan zijn die wel belast.
Door: mr. Frank Post

Cijfers
Crematiepieken en bezetting 24-uurskamers.

Tentoonstellingen rond de dood
Het Uitvaartwezen bezocht de opening van de Amsterdamse tentoonstellingen De dood leeft en Afterlife, in Tropen- en Uitvaartmuseum. Is het wat voor een bedrijfsuitje?

Open brief
De uitvaartwereld loopt nog niet zo hard met uitvaarten buiten kantooruren, constateert Peter Engelen. Aan Gijsje Teunissen, de ongekroonde koningin van de avondcrematie, ligt het niet.

Service
Recensie: Een steek diep en Rouwstand
Signalementen: Leven met de dood, Verlies, Verdwaald
in alle vragen, Tranenpotjes en geluksarmbanden

Hart voor de zaak
Coert Bruel begon bij Meldkamer Multiline met een studentenbijbaantje. Inmiddels is hij er manager. “We zijn nu met dertig medewerkers, maar het familiegevoel is behouden.”

Klacht
Weest ook tijdens de feestdagen beschikbaar en attent…

Klantgericht
Het verlies van haar dochtertje kan Lieke nauwelijks dragen. Maar op de uitvaart kijkt ze met warme gevoelens terug. “De uitvaartbegeleidster stond altijd voor me klaar.”