Archief BU: Januari 2014

Inhoud2014 01 website
Het klinkt zo logisch: “Ook de laatste reis boekt u online.” PC Hooft introduceerde als eerste de geheel via internet (en telefoon) geboekte uitvaart. Langzaam volgen andere uitvaarders, te beginnen met de discounters. Straks wellicht ook de mondige consument die het liever zelf regelt?

Nichemarkt
“Internetuitvaarten zijn een nichemarkt”, zegt Mark Elbers van het Rotterdamse Hess uitvaartzorg. “Een die we niet laten liggen.” Maar hij moet wel nog even wennen aan de nieuwe Economy tak.

PC Hooft 
Wie “internetuitvaarten” zegt, zegt “PC Hooft”. Directeur René Kaarsemaker verwacht dat over zeven jaar zo’n veertig tot vijftig procent van de uitvaarten via internet geregeld zal worden.

Webshops
Consumenten mogen producten en diensten die via webshops zijn aangeschaft tot twee weken na aankoop kosteloos terugsturen. Bijvoorbeeld omdat de kleur van de urn ze niet aanstaat. Of omdat ze een goedkopere vonden.

Boelkens niet failliet
Nee, failliet is het Haagse (Scheveningse!) Atropos zeker niet. Maar de bedrijfsresultaten vielen vorig jaar wel tegen. Een openhartig gesprek met ‘geen-blad-voor-de-mond’-Erik Boelkens.

Vaste rubrieken
– 
Infographic
– Korte berichten – Kortst – Klacht = Kans – Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– Service
– Hart voor de Zaak > Freerk Jan Rijpkema, DLE Drachten
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > “Ain’t no grave can hold my body down”
– Juridisch > mr. Karin Been
– Service
– Vakgenoten > Evert de Niet
– Ins & Outs