Archief BU: September 2013

Hoeveel zzp’ers werken er in de uitvaartbranche? De schattingen lopen ui2013 07 websiteteen van 600 tot 2200. Duidelijk is wel dat hun aantal groeit. Sommige uitvaartbedrijven proberen de nieuwkomers te weren, andere juichen un komst toe. Coaches, adviseurs en franchiseketens: ze staan klaar voor de starters.

Cowboys
Vier vertegenwoordigers van koepelorganisaties voor uitvaartbedrijven over budgetuitvaarders en andere ‘cowboys’ op de markt.

Weren of adviseren?
Sander Snijders – een succesvolle ‘nieuwkomer’ – weert starters (en andere concurrenten) uit zijn rouwcentrum. Bert Goetzee verkocht het familiebedrijf en is nu zzp’er. Hij adviseert (kleine) uitvaartondernemers.

Nos Consuelo
Bonaire kent maar één uitvaartbedrijf, dat van de broers Sedney. Zij verzorgen jaarlijks nog geen honderd uitvaarten, maar bezitten wel een forensisch mortuarium, bouwen een crematorium en werken aan ISO-certificering.

Nieuwe franchiseketen
Nico Soek verkocht het Leidse familiebedrijf aan SCI, werkte een tijd als manager voor Yarden, maar miste de uitvaarten. Nu verzorgt hij die als zzp’er, terug in Leiden. Daarnaast werkt hij als interim-manager voor andere uitvaartbedrijven en is hij de drijvende kracht achter franchiseketen Arum Uitvaartzorg.

Vaste rubrieken
– Infographic
– Korte berichten
– Kortst
– Klacht = Kans
– Agenda
– Productnieuws
– Opinie
– In Zake(n)
– Kijk op Kunst > De aanspreker
– Juridisch > mr. Karin Been
– Hart voor de Zaak > Nico Soek, Arum Uitvaartzorg
– Service
– Vakgenoten > Pauline Baijer
– Ins & Outs