Het aandeel jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud dat tot een kerkelijke gezindheid of levensbeschouwelijke groep zegt te behoren is gedaald van 49 procent in 2010 naar 41 procent vijf jaar nadien. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een nieuwsbericht. De geconstateerde daling is het hoogst onder jongvolwassen van 18 tot 25 jaar. Protestantse jongeren bezoeken met 56 procent het vaakst een religieuze bijeenkomst. Van de ondervraagde moslimjongeren zegt 36 procent met regelmaat een moskee.
In totaal rekent 28 procent van de Nederlandse jongeren zichzelf tot een christelijke levensbeschouwing en acht procent tot een islamitische. Vijf procent van het totaal geeft aan tot andere religieuze stromingen als jodendom, hindoeïsme of boeddhisme te horen. Ondanks de over het algemeen afnemende rol van religie in de samenleving blijft het belang dat de meeste Nederlanders hechten aan religieuze plechtigheden bij bijvoorbeeld uitvaarten of huwelijken daarentegen wel stabiel, ze bleek in maart 2016 uit onderzoek van het het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI).
© UitvaartMedia – Overname van artikelen of gedeelten van artikelen is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever.