<![CDATA[Deze maand in het vakblad ‘Uitvaart’
Jaargang 18, nummer 1, januari 2002
Nieuws
- Mortuarium Schiphol gaat internationaal
- Informatie koninklijke uitvaart niet openbaar
- Kistenfabrikanten dagen Belgische crematoria voor de rechter
- Strijd om lijken vanwege erfenis
- Britse voetbalclubs zorgen voor fans – ook na hun dood
- Loewen verder als Alderwoods Group
- Dood op ‘t web
Koude sanering of redelijke eisen?
De Pensioen- en Verzekeringskamer stelt voorwaarden waaraan natura-uitvaarverzekeringen moeten voldoen. Maar ‘al die regels leiden tot een koude sanering van de verenigingen”, zegt de voorzitter van het Nederlands Verbond van Uitvaartorganisaties.
Een cultuur in beweging
Rituelen zijn bepalend voor een groep, maar tevens voor discussie vatbaar. Een gesprek met Nathal Dessing, die in september 2001 promoveerde op het onderwerp rituelen bij moslims rond geboorte, besnijdenis, huwelijk en dood.
Beleid weer gericht op traditionele activiteiten
Bij ‘de Facultatieve Groep’ lag de afgelopen jaren de nadruk op groei in het buitenland. Nu is het bedrijf weer vooral gericht op de Nederlandse markt. De overname van Moscowa is de meest recente stap in die ontwikkeling.
Hoe oud kan een mens worden?
De gemiddelde levensduur nadert de tachtig jaar. Een mooie leeftijd, maar we gaan onmiskenbaar naar de magische grens van honderd. En het kan zelfs verder. Over een eeuw zal de maximale levensduur van de mens misschien op 150 jaar liggen.
Bezorging rouwpost steeds beter
Geen service is PTT-Post te veel om de rouwpost op tijd te bestellen. In 2001 werd voor het eerst ook tijdens de decemberdrukte 98 procent van de rouwpost binnen 24 uur besteld.
Vers van de pers
- Uitvaarthumor
- Troostende herinneringen
- Poëtische begraafplaatsfotografie
- Necrofilie
Stemmen uit het vak
Goede voornemens. Niet meer roken, lief zijn voor je schoonmoeder, geen putopties ‘nemen maar ‘groen beleggen’. Of – wat specifieker op het werk gericht – rookvrije ruimtes, lief zijn voor