Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) heeft afgelopen jaar 20 nieuwe keurmerkhouders mogen verwelkomen. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst werden zij in het zonnetje gezet. De bijeenkomst, die verder in het teken stond van de vraag ‘Kan een keurmerk een merk zijn?’, vond donderdag 12 oktober plaats bij Crematorium en Uitvaartcentrum Waalstede te Nijmegen.
“Keurmerkhouders geloven in de garanties die het Keurmerk geeft. Zij zien daarnaast dat de onafhankelijk toetsing van grote waarde is voor de eigen onderneming”, zo stelt Matthijs de Gee, voorzitter van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. “De creativiteit van de keurmerkhouders kwam deze avond naar boven. Het was een geslaagde avond.”
Gastspreker en dagvoorzitter Rik Riezebos zorgde tijdens deze elfde bijeenkomst voor een interactief programma omtrent de vraag ‘Kan een keurmerk een merk zijn?’. Keurmerken zijn vaak bedoeld om een consument een garantie te geven over de kwaliteit van een product of dienst. En er zijn keurmerken (zoals FSC) die aangeven of iets op maatschappelijk verantwoorde wijze is geproduceerd. Ondanks dit, kun je je afvragen of een keurmerk niet een bredere werking kan hebben. Een keurmerk kan bijvoorbeeld ook een commercieel doel dienen. Maar hoe ver kan je hierin eigenlijk gaan?
Creatieve ideeën
Rik Riezebos nam keurmerkhouders aan de hand om te verkennen wat het Keurmerk Uitvaartzorg nog meer voor hen zou kunnen betekenen. Allereerst zette hij uiteen wat een merk precies inhoudt en maakte hij duidelijk dat een keurmerk eigenlijk een bijzondere vorm van een merk is. Daarna lichtte hij kort drie cases toe van andere (keur-)merken, waarna de aanwezigen de kenmerken van die andere (keur-)merken mochten proberen toe te passen op het Keurmerk Uitvaartzorg. Doelstelling van deze sessie was – door out-of-the-box te denken – nieuwe impulsen voor het Keurmerk Uitvaartzorg te ontdekken! Er zijn veel creatieve ideeën naar boven gekomen om het Keurmerk Uitvaartzorg meer waarde en mogelijk bekendheid te geven. “Voor het bestuur een mooie uitdaging om de komende tijd verder mee aan de slag te gaan”, aldus De Gee.
Het Keurmerk Uitvaartzorg helpt bij het kiezen van een uitvaartonderneming die kwaliteit biedt. Ondernemers met het Keurmerk zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Inmiddels zijn ruim 360 uitvaartondernemers in het bezit van het Keurmerk Uitvaartzorg; in totaal verzorgen zij naar eigen zeggen nu een meerderheid van alle uitvaarten in Nederland. Periodiek toetst een onafhankelijke instelling of zij nog aan de hoge kwaliteitseisen voldoen.
We feliciteren de volgende nieuwe keurmerkhouders:
- Monuta Niels Fieggen te Oostvoorne
- Van Bruchem Uitvaartverzorging te Zaltbommel
- Monuta Rappel te Vleuten
- Monuta Magis te Helmond
- Monuta Jonker & Rengers te IJmuiden
- Monuta Duijndam te Uitwellingerga
- Yarden & de Ridder Uitvaartzorg te Almere
- Monuta Patricia van Vliet te Prinsenbeek
- Van der Zwaag Uitvaartzorg bv te Leeuwarden
- Levatio Uitvaartzorg te Veghel
- Yarden & John Heskes Uitvaartzorg te Monster
- Jade Uitvaartverzorging te ‘s-Gravenzande
- Monuta Stefan Bijleveld te Rotterdam
- Yarden & de Brave Uitvaartzorg Nijkerk-Harderwijk e.o. te Nijkerk
- Monuta Ciska Keijzer te Leeuwarden
- Monuta Pien Gouka te Dronten
- Yarden & Annelies Meijer te Nieuwkoop
- Nijboer Uitvaartzorg te Drogeham
- Uitvaartverzorging Jan de Wit & Zn. B.V. te Etten-Leur
- Nassau Uitvaartgroep te Den Haag
© Uitvaart Media – Overname van artikelen of gedeelten van artikelen is uitsluitend toegestaan na schriftelijke toestemming van de uitgever.