Op maandag 28 oktober 2013 trok een zware storm over ons land die drie doden en ruim 25 gewonden tot gevolg had. Ook werd veel materiële schade aangericht. Het KNMI had van te voren een code rood waarschuwing doen uitgaan. De NS stelde hierop de dienstregeling af. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen moest de brandweer ruim 9200 keer uitrukken. In totaal kwamen er bij de verzekeringen 3500 schademeldingen binnen. Het Verbond van Verzekeraars raamt deze schade voorlopig op zeker € 95 miljoen euro.
Ook op begraafplaatsen in Nederland is door de storm veel schade aangericht. Deze is veroorzaakt door ontwortelde bomen en afgerukte takken die op de graven vielen. Op zeker drie plaatsen in Nederland is hierdoor schade ontstaan aan geallieerde oorlogsgraven. De eerste melding kwam van de consul in de gemeente De Marne in Groningen. In de plaats Ulrum was een boom omgewaaid en op een plot van zeven gemenebest oorlogsgraven gevallen waardoor twee stenen gebroken zijn. Medewerkers van de technische dienst van de Oorlogsgravenstichting die in de provincie Groningen aan het werk waren, zijn direct naar Ulrum gestuurd om te helpen het plot vrij te maken. In samenwerking met medewerkers van de gemeente De Marne werden de takken afgezaagd en afgevoerd. Hierna konden de OGS-medewerkers het plot weer in orde maken. In afwachting van de levering van twee nieuwe grafstenen door de Commonwealth War Graves Commission, de Engelse zusterorganisatie van de Stichting, werden de gebroken stenen provisorisch gerepareerd. Ook in Puiflijk, gemeente Druten, en op de gemeentelijke begraafplaats in Rhenen zijn problemen gemeld. Deze worden volgende week opgelost door medewerkers van de gemeenten en medewerkers van de Oorlogsgravenstichting. Op het ereveld Loenen op de Veluwe zijn twee bomen ontworteld en veel takken van bomen afgewaaid. Op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen zijn alleen maar wat takken afgewaaid. Hierdoor is op de erevelden gelukkig geen schade ontstaan.
De Oorlogsgravenstichting is na de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen om de graven van Nederlandse oorlogsslachtoffers aan te leggen, in te richten, te verzorgen en in stand te houden. Wereldwijd onderhoudt de Stichting 50.000 Nederlandse oorlogsgraven, waarvan bijna 25.000 in Indonesië, 13.000 in Nederland en 12.000 in 45 andere landen verspreid over de hele wereld. Ook is de Stichting verantwoordelijk voor 12.000 geallieerde oorlogsgraven in Nederland. Voor de aanleg en het onderhouden van deze oorlogsgraven ontvangt de Oorlogsgravenstichting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een zogeheten doelfinanciering.