Wie kent niet het lied ‘Ik zou wel eens willen weten?’ van Jules de Corte. Het karakteriseert in één zin wie Jules de Corte was. Belangstellend, nieuwsgierig, meelevend, vriendelijk, kritisch. Maar ook poëtisch en vooral heel muzikaal. De laatste tijd is er weer belangstelling voor zijn muziek en de meer dan 3000 teksten die hij heeft gemaakt.
Speciaal voor Villa Weverslo hebben Henk Deters en Frans van de Pas met hun Muzikaal verteltheater een eenmalige Jules de Corte voorstelling gemaakt. Deze vindt plaats op 7 juli as. in Villa Weverslo, Stationsweg 65 Venray. Daarin staan zijn leven en werken centraal. Het bijzondere aan de voorstelling is dat we Jules de Corte ontmoeten zoals hij woonde en leefde in de Peel. Juist dat aspect heeft landelijk vaak weinig aandacht gehad. De beide verteltheatermakers hebben zich verdiept in de muziek en de teksten. Hun conclusie is dat de zo eenvoudig lijkende teksten en melodieën razend knap zijn gemaakt. “De virtuositeit blijkt pas echt als je probeert zijn muziek uit te voeren”, vertellen Frans en Henk.
De voorstelling past uitstekend in het Muzenprogramma van Villa Weverslo. Daar willen we mensen handreikingen bieden en kennis laten maken met de mogelijkheden om het leven rijker, dieper en zinvoller te maken. Dat kan ook op de lichtvoetige manier waarin Jules de Corte zijn boodschap verpakte. Het Muzikaal Verteltheater Frans en Henk neemt u mee op een verrassende en bemoedigende ontdekkingsreis door het leven en werken van Jules de Corte. Wilt u weten wat de relatie is tussen ‘Ik zou wel eens willen weten en het al even bekende ‘het tuinpad van mijn vader’ van Wim Sonneveld? Bezoek aan de voorstelling op 7 juli in Villa Weverslo . Jules de Corte hoort in de galerij kunstzinnige en creatieve toptalenten van de Peel. Hij staat in de traditie van mensen als Toon Kortooms, Anton Coolen en Wicher Wiegersma.
Kaarten voor zaterdag 7 juli 20.00 uur kunt u reserveren via natuur@weverslo.nl Toegang € 5,00 per avond, incl. koffie/thee. Informatie: www.weverslo.nl T 0478 515721.
De basisfilosofie voor Villa Weverslo is geïnspireerd op vijf thema’s die altijd spelen rondom het levenseinde van mensen. Het zijn ontmoeting, bemoediging, beleving, inspiratie en bezinning. Zij vormen de Muzen van Weverslo; helpen ons door moeilijke momenten. Het programma ‘De Muzen van Weverslo’ wil bijdragen aan een passende cultuur rondom het levenseinde van mensen.
Villa Weverslo biedt tevens de mogelijkheid voor het houden van intieme uitvaartbijeenkomsten en beschikt over een eigen rouwkamer en mortuarium voor verzorging en opbaring van overledenen. Op de Natuurbegraafplaats Weverslo hebben de Muzen elk een eigen plek.