Dit nummer begint met de eerste column van de nieuwe voorzitter van stichting Terebinth, Anita van Loon (directeur van Uitvaartstichting Hilversum). De rubriek Mens & plek laat de lezers kennismaken met een nieuwe redacteur van het blad, Corine Hendriks.
Verdrag van Faro
Het Verdrag van Faro kent nog niet iedereen. In politiek Den Haag zal het de komende jaren wel invloed hebben op de houding tegenover ons funeraire erfgoed. Vandaar dat Terebinth ingaat op theorie en praktijk van dit Europese kaderverdrag. Van de praktijk valt het nodige te zien in de gemeente Westland: omslag en fotoreportage staan daarom ook in het teken van het protest tegen de ruiming van de R.K. Begraafplaats aan de Dijkweg in Naaldwijk.
Keizerlijk mausoleum
Een bijzondere Terebinth-excursie naar het mausoleum van keizer Wilhem II bij Huis Doorn leverde een artikel van Wim Cappers op. Compleet met een ontwerptekening en nieuws over de architect van dit bouwwerk. Des te interessanter omdat het mausoleum in principe niet toegankelijk is voor bezoekers.
Plant en dier
Begraafplaatsen zijn van belang voor de biodiversiteit. Daarom besteedt Terebinth ruimte aan wat er leeft op begraafplaatsen en kerkhoven, of het nu om broedvogels aan de Hofstraat in Winschoten of om korstmossen op oude kalkstenen zerken verspreid in het land gaat.
De ambachtelijke kant van het restauratiewerk op graven en begraafplaatsen verdient meer aandacht dan ooit. Gelukkig kiezen er nog jonge mensen voor dit soort vakken. Tjitske Zuiderbaan schrijft over de restauratie van een prachtig grafmonument op de Noorderbegraafplaats in Assen, het werk van de smederij van Ron Caspers in Warffum.
Er staat nog veel meer in dit nummer, zoals de beschrijving van een funeraire fietstocht op Ameland, en nieuws over boeken die de moeite van het lezen waard zijn…